Čak i kada ne znaš to. I onda kada ti to ne tražiš. Kada ti najviše treba. Kada ti je teško. Kada si sretan i bezbrižan. Kada ti je jastuk natopljen suzama. Kada si u zagrljaju voljene osobe. Kada si sam. Kada spavaš. Kada si u novom i nepoznatom. Kada si u poznatom, pa ne misliš.

Netko te čuva.
Kada prelaziš ulicu. Kada te netko drugi vozi. Kada si gladan. Kada ti je muka od hrane. Kada si u društvu u kojem se smiješ. Kada ti se netko nasmiješi, a ti bi najradije zaplakao.

Netko te čuva.

Kada ti je hladno. Kada te netko pokrije. Kada sam sebe ohrabruješ. Kada si daleko od svega što znaš i što ti je blisko, a sve što ti treba ti je u srcu. Kada ti netko pokaže kuda da ideš. Kada se uplašiš. Kada zalutaš i kada ponovo pronađeš put.

Netko te čuva.

Kada trčiš da negdje stigneš i onda si tamo na vrijeme. Kada nekome nešto čestitaš, a on se ne zna obradovati, pa je tebi žao. Kada ti se maramice ponude da upiju u sebe tugu koja iz tebe izlazi. Kada ostaneš budan, da bi bio tu za nekog.

Netko te čuva.
Kada čuješ glas, koji sugerira “pogledaj mapu.” Kada kažeš da nešto hoćeš, a ipak si malo uplašen. Kada voliš, ali ti je teško. Kada želiš da podijeliš svoju sreću. Kada ti se pas umazi u krilo. Kada ugledaš svoj kufer poslije leta. Kada je prodavaonica otvorena i imaju ono što ti treba.

Netko te čuva.

Kad pogledaš na sat i poklopljene su kazaljke. Kada maštaš i stvaraš svoje snove. Kada ti iskoče neke slike na kojima si nasmijan. Kada se nažuljaš u novim cipelama, pa rana posle zaraste. Kada dobiješ knjigu na poklon. Kada ti netko masira noge.

Netko te čuva.

Kada posumnjaš u nešto, a onda te Univerzum iznenadi kako nisi mogao ni sanjati. Kada upoznaš ljude koji tebe znaju i s kojima dijeliš radost. Kada se plašiš promjene. Kada ti promjena dobro dođe. Kada pjevaš, a da nitko ne čuje. Kad smogneš snage, pa pjevaš i pred drugima.

Netko te čuva.
Kada meditiraš. Kada slušaš svoju tišinu, a i kada je potpuni kaos. Kada se hraniš kako ti stvarno godi, ali i kada se zatrpavaš hranom. Kada vježbaš, a i kada se izležavaš. Kada samo razmišljaš o najboljoj verziji svog života, a i kada doprinosiš da se ona ostvari.

Netko te čuva.

Kada pričaš o svojim osjećajima. Kada zapravo odlučiš da kažeš kako se osjećaš. Kada skupiš snage i tražiš podršku koja ti je potrebna. Kada dopustiš da te drugi podrže. Kada vjeruješ u dobro. Kada poslušaš unutarnji glas. Čak i kada misliš da si pogriješio, gubio vrijeme ili skrenuo s puta.

Netko te čuva.

I kada zaboraviš da brineš o sebi. I kada se sjetiš TKO si. Kada blagoslivljaš druge ljubavlju i kada si bijesan i nezadovoljan zbog nečeg. Kada ne možeš spavati noću, kao i kada u spavanju vidiš rješenje svega. Kada misliš da ne možeš bolje, iako se duboko u sebi nadaš da to nije istina.

Netko te čuva.
Kada sjajiš u svom najblistavijem izdanju koje sada možeš biti. Kada si u mraku. Kada biraš da se osjećaš dobro. Kada dopustiš sebi sve emocije. Kada uljepšavaš svoje fizičko tijelo. Kada ne mariš. Kada ti je stalo. Kada te baš briga. Kada misliš da nikome nisi bitan, kao i kada znaš da te netko voli.

Netko te čuva.

I kada ide lako i kada djeluje teško. Kada imaš kome reći da ga voliš. Kad tebi to netko kaže. Kada shvatiš da drugima možeš dati, samo koliko oni mogu primiti i da ti to bude ok. Kad shvatiš da si na putovanju života i da je vrijeme da počneš uživati.

Netko te čuva.
Netko vodi računa o svakom tvom dahu i otkucaju srca. Netko tko te je stvorio i tko te voli, izvan granica ljubavi koju poznaješ. Nekom si savršen baš takav kakav si. Netko vjeruje u tebe i zna da možeš! Netko te gleda očima ljubavi i daje potrebnu snagu. Nekome si dovoljno dobar i daje ti sve što ti je potrebno.

Netko te čuva.

Biljana Bedričić, pozitivnapsihologija.com


Widget not in any sidebars