Mnogi od nas imaju poteškoće s ovim principom. Puštanje, gubitak nečega ili nekoga, proces žaljenja, a potom pokretanje naprijed u životu je jedan podebeo put. Ranije ili kasnije, svi ćemo se morati susresti s većim ili manjim krajem u svom životu.

Dan ima svoj kraj, a isto tako i noć; kiša kao i sunčano vrijeme imaju svoj kraj. Život se okonča, ali isto tako i bol koja nastaje kao posljedica gubitka.


Widget not in any sidebars

Sve ima svoj početak i kraj, i iz nekog čudnog i nelogičnog razloga (iz ove ljudske prespektive) svijet je tako postavljen da funkcionira.

Duboki odnosi također imaju kraj, življenje na jednom mjestu dođe do kraja da bi otpočelo na drugom. Bit je u tajmingu.

Kad se završi, vrijeme mu je da se završi. Ni ranije, ni kasnije.

Neki od vas se mogu zapitati: “Čekaj malo, ako prihvatim sve ove stvari to znači da odustajem, da se predajem i da ništa neću ni promijeniti. Ako sam depresivan, anksiozna, itd. prihvaćanjem ovih stanja ću samo više potonuti i to će biti kraj mene “.

Pa ne baš. Govoreći iz vlastitog iskustva, bit života i nije da budemo sve vrijeme sretni, niti tužni, niti u borbi koju treba izvojevati. Život je život. Načinjen je od svih iskustava koje proživimo, od svih ljudi koje sretnemo i koje izgubimo, načinjen je od suza i od smijeha. Ono što je bitno je zapravo svjesno prolaziti kroz život i živjeti ga u potpunosti.

Prihvaćanje nam sačuva veliku količinu energije i podari mir. Kada jednom prihvatimo stvari, kada ih osjetimo kao dio nas samih, to nam na neki čudan način daje snagu da istrajemo sa sobom kroz sve kroz što prolazimo (nemojte misliti da samo izbjegavamo patnju i bol, često izbjegavamo zadovoljstvo) i izronimo u onu osobu koja smo rođeni da budemo.


Widget not in any sidebars

Jedan od mojih učitelja kaže da postoji razlika između sljedeće dvije stvari: u što smo se rodili i za što smo se rodili. Naš trenutak je započeo rođenjem, kad smo se rodili u određenoj obitelji i određenim okolnostima. Sada je na nama da otkrijemo za što smo rođeni. A to će se razotkriti kada smo spremni, u svoje vrijeme i na svoj način.

Od nas se traži samo da budemo radoznali…

atma.hr