Kada smo štedljivi i umjereni te velikodušni u davanju, znači da živimo u harmoniji sa svijetom. Budite osoba koja akumulira skladište puno dobrih odlika i vrlina, ne stvari. Kada su odlike ono što morate dati, prirodno ćete biti umjereniji, skromniji i manje zahtjevni. Osjećajte se radosno znajući da primjer koji postavljate pomaže drugima da donesu ispravne odluke. Vježbajte život bez granica prikupljajući vrline.

7 300×600 CENTAR

Promijenite način na koji gledate svoj život moderirajući svoj ego. Promatrajte sebe kao biće koje daje, radije nego koje skuplja i živi od onoga što mu je potrebno, a ne ono koje neprestano troši. Početi ćete vidjeti da vaša svrha ima više veze sa svjesnošću nego s direktivama ega. Kada ublažite svoje zahtjeve i koristite samo ono što je vama i vašoj obitelji potrebno, skupit ćete bodove vrline tako što ćete služiti umjesto da ih nagomilavate. Lao-Tzu nas podsjeća da je to “Tajna dugog života i trajne vizije”.

Odlučite se danas skupiti pet bodova vrline. Zamislite kako božanski Izvor djeluje kako bi održao životne cikluse stvaranja i napravite pet stvari koje su u harmoniji s time. Pokupite komad nečijeg smeća; anonimno dajte poklon nekome kome je potrebno; ili napravite bilo koju drugu radnju koje vam pomaže da akumulirate vrlinu i ostanete duboko ukorijenjeni u Istini.

Wayne Dyer

3 ZA POGLAVLJA