Govore mi, neću te pitati koliko ti je sada godina, to se ne pita. Koja glupost! Meni je sada dvadeset i devet i presretna sam. Govorim svima da moram pričekati još godinu dana i napokon ću imati onoliko godina s koliko sam se rodila. Zezam se s time, a ustvari sam presretna što sam već dvadeset i devet godina na ovoj divnoj planeti.


Widget not in any sidebars

Govore mi da će mi uskoro kriza. To mi govore od kada sam ušla u dvadesetu. Znaš, sada tako misliš, ali kada doživiš tridesetu primit će te. Primit će me što?

Vidjet ćeš kada se približiš kraju dvadesetima. Vidjet ću što?

Sve je stvar glave, uma. Mene vesele moje godine. Uživam u njima. Svi čekaju da me primi nešto. Trebalo me primiti mnogo toga u mnogim poljima moga života. Nikako da me primi.

Godine su ponos. Ponos jer pokazuju koliko živim na ovoj planeti. Iz godine u godinu sve više toga naučim. Uživam, imam toliko divnih uspomena. Ne pada mi na pamet skrivati svoje godine ili ih se sramiti. To je kao da se sramim same sebe.

Da, vidjet ćeš kada ti bude četrdeset. Kada će meni biti četrdeset, tada ću imati još deset godina novih saznanja, uspomena, smijeha, putovanja, ljepote života. Zašto da mi bude žao?

I ponašajte se kako se osjećate, a ne u ‘skladu sa svojim godinama’. Veću glupost nisam čula. Možda eventualno onu da se trebam sramiti ili skrivati godine. Zašto nešto moram prestati raditi jer mi je sada toliko i toliko? Prestat ću to i to raditi kada mi dođe, a ne kada mi nekakva brojka na papiru kaže. Jedino što mi ta brojka govori je koliko sam dugo u ovdje i to je sve.

Kako da imam toliko uspomena, veselja, saznanja ako nemam toliko godina. Potrebno je vrijeme za svu igru, zabavu, osmijehe, filmove, pročitane knjige, šetnje.

Također, svake godine, na svoj rođendan, pomislim kako je šteta što ne radim na tome da se uvijek ovako osjećam.

Budući da imam brata i sestru koji su također Ribe po horoskopu, sinulo mi je da osim da živim kao da je meni svaki dan rođendan, bilo bi odlično kada bih se ponašala kao da je i drugima svaki dan rođendan.Kada činite da se netko osjeća posebno i vi se osjetite posebnim, upravo zato što ste učinili da je netko poseban zbog vas. Ljudi zrače kada ste takvi prema njima, nakon susreta s vama, oni odlaze kao bolje osobe. Osjećaju se divno.

To je najljepše što možete drugima darovati, što možete činiti.

Kada tako živimo, na način da nam je svima svaki dan rođendan, mi slavimo život. Mi ustvari svaki dan i slavimo rođendan, svaki dan je dan našeg ponovnog rođenja.

Čestitajte sebi svako jutro rođendan. Zezajte se, ne shvaćajte život tako ozbiljno.

Život bi trebao biti zabava i igra. A on počinje biti takav tek kada sve počnete gledati kroz oči djeteta u sebi, kroz igru.

Kada navečer pripravljate večeru, možete zapaliti svijeću i glumiti da ste u restoranu.

Kada se tuširate, možete zamišljati da se nalazite u wellnessu i upravo ste došli s masaže, bazena ili saune.

Kada perete suđe i ne da vam se, možete sami sebi kroz smijeh govoriti, eto, još samo da sjednu oni milijuni i gotovo s ovime.

Kada usisavate, možete sami sebi govoriti kako je to tjelovježba.

Cijeli život može biti velika igra i slavlje.

Zato, zapalite svijeće, nasmijte se i sretan vam rođendan dragi ljudi!

Uživajte!

Autor: Maja Pernar