Kao što vjerojatno znaš u svom srcu, ne možeš manifestirati budućnost kakvu želiš, ako se previše držiš prošlosti koju treba otpustiti.

Ako postoji vezanost osobu, ideju, stvar ili iskustvo koje je davno nestalo iz tvog života, pomiri se s činjenicom da ti to jednostavno nije suđeno i na taj način ćeš puno pojednostaviti svoj život.

Jedna stvar koja može pomoći je stvaranje popisa pouka koje su nastale iz određenog gubitka, tako da znaš da se bolno ili teško iskustvo nije dogodilo uzalud.

Otpusti sve ono što ti ne donosi ništa dobro u životu. Otpusti ono što ne možeš kontrolirati. Otpusti strah. Otpusti sumnje da nisi dovoljno dobar. Otpusti stare odnose. Otpusti osjećaj nemoći, ne dopusti da negativnost bude centralni fokus tvog života. Otpusti osjećaj poraženosti. Otpusti propale planove.

Otpusti sve što nije suđeno za tebe. Napusti ljude, misli, osjećaje koji nisu tvoji da ih zadržavaš. Koji ti ne pružaju nadu. Koji te ne tjeraju da budeš bolja osoba ili te ne inspiriraju da ustaneš nakon pada. Otpusti nauzvraćenu ljubav, ili neuzvraćeno poštovanje. Odstupi od onoga što ne možeš promijeniti ili popraviti i shvaćanje da će to naći svoje mjesto u tvom životu s vremenom.

svijetpozitive.com


Widget not in any sidebars