Kad vidimo kako neki ljudi zaista pate, to zna biti vrlo zbunjujuće. Zašto Bog to radi ljudima? Površno gledajući, to izgleda vrlo okrutno i nepravedno. Međutim, stvarnost je ipak nešto drugačija…

Svako akcija ili djelovanje mora imati svoju jednaku i suprotnu reakciju. To je zakon karme. Patnje i bijede su očitovanja našeg upuštanja u grješne aktivnosti iz prošlosti. Mi ih se možemo, ali i ne moramo sjećati.
Strogi zakon karme, osmišljen i orkestriran od strane Boga, predstavlja Njegovu nemotiviranu, neprekinutu ljubav prema osobi koja kroz iskustvo karme prolazi. Fizički gledajući to može biti okrutno, ali za dušu, to je poput ljubavi koju roditelj pruža djetetu za njegovu vlastitu dobrobit. Dijete kojem objašnjavate da ga roditelji kažnjavaju za njegovu dobrobit to ne može prihvatiti niti razumjeti. Ali odrasla osoba može vrlo dobro razumjeti. Kako duhovno odrastamo, u stanju smo sve više vidjeti kako je sve oko nas očitovanje Božje ljubavi, ona je prožeta u svemu i svugdje.

Savršenstvo života ne znači osloboditi se fizičke i mentalne patnje jer će naše tijelo i um neizbježno prije ili kasnije, morati proći kroz patnju. Savršenstvo života znači vidjeti i cijeniti Božju ljubav u svakom aspektu ove kreacije. Savršenstvo života znači biti zahvalan na Božju ljubav, bez obzira u kakvom obliku se ona pojavljuje, znajući da je, bez obzira što smo učinili, ovo način na koji nas Bog želi dovesti bliže Sebi. To nije samo neko slijepo vjerovanje. Niti je to nametanje neke lijepe filozofije koja nam pomaže da se nosimo s problemima u životu. To je Vrhovna Istina.

atma.hr