Unatoč brojnim obvezama i planovima koje imate, ipak ste samo vi tvorci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na što se zaboravlja. Rečenice nikad ne bi trebali započinjati s: “Moram to učiniti!” Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspjeha. Ne zaboravite ih potražiti u svakom danu, prilici ili trenutku!


Widget not in any sidebars

Ljudi su znatno sretniji kada o svakom novom danu misle kao o novoj prilici ili kada izvjesnu spornu situaciju ne doživljavaju kao problem, već kao izazov. Volja, trud i rad na sebi su presudni za uživanje i opuštanje u svakom novom danu, bez stresa, nervoze i lošeg raspoloženja.

Instruktorica joge, Jo Beth Richards, vjeruje da svatko može upražnjavati ovu drevnu umno-tjelesnu disciplinu i da rezultati sigurno neće izostati, s obzirom na to da su relaksacija, samostalni razvoj i tehnike disanja, preduvjeti za smanjivanje napetosti i stresa kojima smo svakodnevno okruženi.

Ovo je pet ključnih afirmacija kojih bi trebalo pridržavati:

1. “Današnji dan je tu s razlogom.”

Koliko često idete negdje ili radite nešto potpuno nevoljko? Dan vam prođe u dosadi, bijesu, plakanju, stresu. Dakle, umjesto da pokleknete pred novim izazovima ili dan promatrate kao svaki drugi, još jedan u nizu, zašto ga ne biste doživjeli na poseban način, kao briljantan i neponovljiv?2. “Spremna sam na sve što me danas čeka.”

Nisu svi dani najbolji, neće ni biti, ali potrebno vjerovati da vi jeste najbolji i da imate svu snagu i motivaciju koja vam je potrebna da se hrabro i zrelo nosite s problemima.

3. “Danas ću biti zahvalna.”

Uživanje, sreća i unutarnje blagostanje nisu zasnovani na ideji da imate sve što se može kupiti novcem, već naučiti biti zahvalni. Ako cijenite drage ljude, lijepe trenutke i život, imat ćete manja očekivanja, a samim tim i manje stresa i razočarenja.

4. “Svakog novog dana, svjesna sam koliko vrijedim.”

Nije važno što se dogodilo jučer, već kako postupate i mislite danas. Ukoliko ne dozvolite sjenama iz prošlosti da vas muče, a učite iznova na svojim pogreškama i ne doživljavate ih tragično, imat ćete znatno višu razinu samopouzdanja i perspektivniju sliku o sebi.5. “Danas je moj dan.”

Unatoč brojnim obvezama i striktnim planovima koje imate, ipak ste samo vi tvorci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na što se zaboravlja. Rečenice ne bi trebali započinjati s: “Moram to učiniti …”, već sa: “Želim to učiniti …”.

Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspjeha. Ne zaboravite ih potražiti u svakom danu, prilici ili trenutku!

Izvor: bizlife.rs