Nemoj biti svačiji, jako brzo ćeš se iscrpiti.

Ostat ćeš na kraju sam, bez igdje ikoga. Nemoj da te obmani trenutak slave kada ti mnogi prilaze i hvale te zbog nekih tvojih postignuća a ti pokušavaš ne samo ponoviti nego i nadmašiti ta očekivanja da bi imao još veću pozornost, da bi imao još više pažnje. To ti može goditi samo za trenutak, jako brzo će se potrošiti ta energija koji ti je dala jedan pozitivan poticaj.


Widget not in any sidebars

Nemoj biti svačiji, jako brzo ćeš se iscrpiti. Ne trebaš se slagati sa svima. Ako to pokušaš to će biti najbolji znak da nemaš svoga mišljenja, da si bez svoga „ja“ i da se zapravo ne slažeš ni sa kime. Zauzmi se za sebe, zauzmi se za one do kojih ti je stalo, a ostale pusti. Nećeš puno napraviti smješkajući se i potvrđujući ljudima da su u pravu, kada nisu. Kada dođu važne stvari u pitanju na koncu ćeš navući njihov samo još veći bijes i srdžbu.

Nemoj biti svačiji, jako brzo ćeš se iscrpiti. Brzo ćeš početi sebi nedostajati, vidjet ćeš da te nema dovoljno da odreagiraš svoje osjećaje, uđeš u svoj unutarnji svijet, razmisliš malo o svojim prioritetima i budućnosti tako da će ti nakon nekog vremena sve postati ravno. Više nećeš prepoznati razliku od svojih želja i tuđih interesa te ćeš trošiti velike količine snage na nešto što ti nikada neće biti vraćeno.
Nemoj biti svačiji, budi samo od onih koji te vole i poštuju, budi od onih kojima značiš i tko će te čuvati kao kap vode na dlanu. Rasplineš li se među očekivanjima različitih ljudi slomit će tvoj život na tisuće komadića koje više nikada nećeš moći sastaviti. Čekat ćeš sve one čiji si bio da ti pomognu ali oni nikada neće doći jer nisu dali nikakva obećanja, nisu od tebe tražili da to budeš. Nemoj se umoriti od dobrote, ali nemoj je ni davati badava.

Mario Žuvela, savjetnikuspjeha.com