“Ponekad je najbolja stvar ta da ne dobiješ ono što želiš” – Dalai Lama

To znaju svi koji su prošli kroz izazove zbog kojih su dotakli dno. Kada dotakneš dno ili dođeš do zida to ti pomaže da ojačaš ili te uči tome kako da posložiš stvari koje su u životu zaista bitne.

Koje lekcije možemo naučiti kada ne dobijemo ono što želimo?Kada dotakneš dno, jedini put je prema gore. Kada padneš stvarno nisko, shvatiš da te bilo koja akcija mora voditi do nečeg boljeg.

Kada dođeš do zida, to ti pruža priliku da preusmjeriš svoj fokus. Obično kada nam planovi ne uspiju, težimo tome da pogledamo unutar sebe. Razmišljamo o tome gdje je pošlo po zlu, što smo mogli učiniti drugačije i što možemo promijeniti kod sebe kako se više nikad ne bi našli u sličnoj situaciji.

Čak i najmanji napredak u vašem životu daje ti samopouzdanje da nastaviš. Kada se suočiš s preprekom koja te izbaci s puta, čim se vratiš na put, tvoje samopoštovanje dobiva poticaj. Bez takve prepreke, mnogi možda neće cijeniti glatku cestu. Iako možda poduzimaš tek male korake na putu natrag, svaki korak se računa. Dok ostaješ predan poduzimanju malih koraka svaki dan, počet ćeš vjerovati u sebe kao nikada prije.

Učiš kako ne ponoviti greške u budućnosti. Kada se stvari ne odvijaju kako si se nadao, razvijaš pravila i vrijednosti koja će te voditi u tvoju budućnost. Kada se jednom pomiriš s naučenom lekcijom velike su šanse da nećeš ponoviti istu pogrešku. Kada se uskladiš sa svojom intuicijom, pojavljuje se određeni nivo boli kad se približiš ponavljanju iste pogreške.Ono što je nekad bilo na listi “trebao bih učiniti” prelazi na listu “moram učiniti”. Kada se suočiš sa stvarnošću nestanka tvog sna, poduzimanje akcije nije samo izbor. Postaje neophodnost. Shvaćaš da je život kratak, a ako se nešto treba napraviti, to treba napraviti sada. Više ne čekaš da ti sreća dođe. Umjesto toga, uzimaš uzde života u svoje ruke i stvaraš svoju budućnost.

Shvaćaš da jedno od najvećih zadovoljstava u životu dolazi od toga da jednostavno znaš da svakodnevno radiš najbolje što možeš. Na kraju dana, saznanje da se krećeš korak bliže svom cilju, ono je što donosi zadovoljstvo.

Kada prevladaš izazov, ništa se više ne čini nepremostivim. Kada jednom nešto uspiješ, bez obzira na sve ono što nije uspjelo, osjetit ćeš se spremnim prihvatiti bilo koji izazov na koji naiđeš. Prevladavanje prepreka u životu može potrajati, ali strpljenje i ustrajnost čine te otpornijom osobom.

Uvijek će biti izazova u životu. Povjerenje dolazi od prihvaćanja i suočavanja s tim preprekama i dopuštanjem da te učine jačim.

svijetpozitive.com