Pokušajte ukrotiti svoj ego!

Vrebajte sami sebe i svaki put kada se uhvatite kako uporno izgovarate zamjenicu “Ja”, donesite odluku da ćete učiniti odmak od nje. Što se više odvojite od neprestanog ponavljanja “Ja”, osjetiti ćete više osobne slobode. Vidite koliko puta danas možete započeti rečenicu sa “Ti”, radije nego “Ja”! Umjesto da činite reference samo na sebe, pokušajte se raspitati o drugoj osobi.

Jedna stvar koju je potrebno zapamtiti je da se oslobodite potrebe za svojom reputacijom. Ima jedna sjajna rečenica od koje možete dosta naučiti u životu, zapamtite je i ponovite je u sebi kada vas netko kritizira. Ona glasi: “Ono što mislite o meni, nije moja stvar”. Ne zanima me što svi neprestano misle tamo ili su obuzeti s tim.

Isto tako, imamo potrebu biti u pravu. Govorio sam više puta godinama, kada imate izbor – biti u pravu ili biti ljubazni, uvijek budite ljubazni. Izaberite tu opciju. Kada vidite ljude da vas žele pobijediti argumentom kako bi drugog okrivili, to se stalno vidi u ljubavnim vezama, ako se možete zaustaviti, jer ćete nekoga okriviti, vi recite “Što bi bilo lijepo sada reći?” Što mogu reći da bi se ova osoba osjećala bolje? Da pobjeđujemo ili da budemo u pravu je nešto u što je Ego siguran. Ono što nas Ego uči je da zapamtite da smo svi ovdje ljudska bića koja imaju spiritualno iskustvo. To je ono što nas Ego uči, da smo ljudska bića i da imamo povremena spiritualna iskustva. Istina je da smo svi spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo. Podsjetite sebe na to da je vaša suština u svijetu spiritualnosti. Kao što je rekao Isus: “Duša nam daje život, bez nje naše tijelo se računa kao ništa.”

To je Ego.

Dr Wayne Dyer


Widget not in any sidebars

Widget not in any sidebars