30.09. Poruka Dana – Uči od onih koji znaju

501

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text]

“Postoje samo dva načina kako živjeti. Jedan kao da ništa nije čudo. Drugi kao da je sve čudo.” Albert Einstein

Proučavajući velike učitelje i savjetnike možemo razviti mudrost od znanja koji oni dijele. Ako želite naučiti, rasti i postati mudra osoba onda se trebate družiti s mudrima i s ljudima od znanja. Ako želite naučiti neki zanat ili umjetnost onda je dobar početak gledati što drugi rade.

Učenje je proces promatranja našeg ja i ponašanja drugih kako bi to primijenili i poboljšali naše djelovanje i rezultate. Možemo smanjiti potrebno vrijeme učenja vještina ili bilo čega drugog što želite naučiti. Značajna stvar ovdje je utjecaj. Dobijate pristup nečijem znanju i iskustvu za koje je njima možda trebao i čitav životni vijek kako bi ga sakupili, razvili i naučili.

Zbog toga knjige, čitanje i gledanje obrazovnih programa mogu biti naši veliki učitelji. Možda nisu zamjena za iskustvo, ali su od velike važnosti pri ubrzavanju procesa učenja. Jedna knjiga može sadržavati dvadeset ili trideset godina sakupljane mudrosti, a ipak vi to pročitate u nekoliko dana. O tome pričam, o utjecaju.

Ako ste primili informaciju iz knjige, onda ste učinkovito dobili nove ideje, vještine, mudrost i znanje u djeliću vremena. Žeđ za znanjem povećava sposobnost osobe i donosi nove ideje, razmišljanja i kreativnost. Potražite stoga velike učitelje i eksperte i proučavajte što su oni naučili i mudrost koju dijele. Budite spremni istraživati misterije svemira i oslobodite se na taj način.

atma.hr

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.15″]


Widget not in any sidebars

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.15″]


Widget not in any sidebars

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]