Znaj u svom Srcu da postoji nevidljiva inteligencija u svemu i da imaš moć ostvariti kontakt s tom Božanskom inteligencijom i na taj način stvoriti život ispunjen blaženstvom.

Postoji nešto Božansko što prožima sve stvari, nešto što se ne može uhvatiti… Malo sjeme ima cijelu šumu u sebi kada se posadi u zemlju. Ne vidiš šumu, ne vidiš stablo, a ipak, znaš da ono to ima u sebi. Isto je i s tobom! Ti imaš veličinu, energiju koja je tako moćna da plovi kroz tebe i kroz sve s čim imaš kontakt. Znaj to, počni vjerovati i pronaći ćeš se kako prolaziš kroz iskustvo transformacije svog života.
Izvuci unutrašnju energiju iz ljepote koja te okružuje. Kada to budeš činio, ova energija će postati izvor snage i sadržaj tvog života… I dok vježbaš ljepotu poštivanja i vidiš ju u svakoj stvari koju sretneš, u svim ljudima, kada u njima počneš vidjeti punoću Božanskog, umjesto nešto za osuđivati, pronaći ćeš novu vrstu blaženstva u svom životu.

Znaj da si duša s tijelom, radije nego tijelo s dušom. Sjeti se da se duša ne može izmjeriti nikakvim mjernim alatom iz materijalnoga svijeta. Posve je drugačiji taj nevidljivi Božanski svijet; to je svijet s kojim se želiš spojiti u transformaciji svog života. Ti si duša s tijelom.

Znaj da ti nisi to ime koje imaš, to zanimanje ili broj socijalnog osiguranja! Ti si Vječno Svjetlo i Božansko biće, bez obzira što si učinio ili pogriješio u svom djelovanju, u kakvoj obitelji si živio, ili kakva ti je etiketa bila nametnuta! U Božanskoj inteligenciji, ti si sveto biće i imaš svrhu biti sada i ovdje na ovoj planeti! Ostani u toj svrsi! Znaj da nema slučajnosti i da je energija koja pokreće planet, kao i svaka misao što prođe kroz tvoj um, ista energija koja pokreće zvijezde na nebu!

Ti si Božansko biće!

Wayne Dyer