Većina ljudi nikada nije potpuno prisutna u sadašnjosti jer nesvjesno vjeruju da će slijedeći trenutak biti važniji od ovog.

Ali na taj način propustiš cijeli svoj život koji nikad nije ‘ne sad’.

I to je veliko otkriće nekim ljudima – spoznati da je tvoj život uvijek SADA!Vrijeme uopće nije dragocjeno, zato što je privid. Ono što smatraš dragocjenim nije vrijeme, nego jedna jedina točka koja se nalazi izvan vremena – sadašnji trenutak. To je uistinu dragocjeno. Što se više usredotočuješ na vrijeme – na prošlost i budućnost – to više propuštaš Sadašnji trenutak, najdragocjenije što postoji.

Prošlost ti pruža identitet, a budućnost nosi obećanje spasenja i ispunjenja u bilo kojem obliku. I jedno i drugo su iluzija.

Čim počnesš cijeniti sadašnji trenutak, sva se nesreća i borba unutar tebe rastvara, a život počinje teći s radošću i lakoćom. Kada djeluješ u svjesnosti sadašnjeg trenutka, sve što radiš postaje prožeto osjećajem kvalitete, brige i ljubavi – čak i najjednostavnija radnja.Spoznaj duboko da je sadašnji trenutak SVE ŠTO IMAŠ. Neka SADA postane primarni fokus tvog života.

Eckhart Tolle