Kao duhovni autor, trener i vođa seminara, često dobivam pitanje od ljudi: “Koji je najbolji duhovni savjet koji ste ikada primili?” Ovaj članak je povezivanje deset najboljih stvari koje bih podijelio s nekim tko postavlja to pitanje.




Naravno, izbor trenutka je sve. Nešto je važno za vas samo ako ste spremni to čuti i ako je to primjenjivo za vaš život u ovoj fazi vašeg duhovnog putovanja. Naše unutarnje znanje pokazat će nam je li nešto važno za nas ili ne.

Dakle, počnimo. Neka vaša intuicija bude vaš vodič i neka vam šapne koju od sljedećih deset stavki trebate čuti sada. Zatim integrirajte to znanje u svoj život; to zauzvrat postaje mudrost – vaša, jer ste to doživjeli. Ovo nas vodi do prve stavke najboljeg duhovnog savjeta koji sam ikada primio.

1. Duhovni rast nije intelektualna vježba

Ne možemo zamišljati naš put prosvjetljenja. Riječi nas ne mijenjaju, već iskustvo. Bez obzira koliko čitamo duhovne knjige, na koliko seminara odlazimo ili koliko duhovnih učitelja susrećemo, nećemo se transformirati ako ne primjenjujemo duhovna načela, alate i poučavanje u našem vlastitom životu.

Ne postoji čarobna pilula ili spontano prosvjetljenje; moramo obaviti posao. Možemo početi odabirom jedne duhovne prakse na koju ćemo se usredotočiti svaki dan, piše Spirit coach. Zato se naziva praksom; moramo je prakticirati. Dopustite sebi transformaciju danas.

2. Budite prisutni

Dar je u sadašnjosti. Većina nas je tako čvrsto povezana s budućnošću da propuštaju trenutak. Sve što želite je ovdje, sada. To se ne nalazi u budućnosti. Ako ne naučite biti prisutni sada, kada dođete do mjesta na kojem želite biti u nekom trenutku u budućnosti, nećete moći uživati ​​jer nećete biti prisutni. Vjerujte mi, ja sam to već učinio.

Kada naučite biti prisutni, transformirat ćete svoj život; toliko se toga događa sada, ako zastanete i obratite pozornost, pronaći ćete sebe.




3. Duhovna praksa će preobraziti vaš život

Ako niste shvatili da dosljedna dnevna duhovna praksa donosi više mira, radosti, obilja i Duha u vaš život, nedostaje vam ključni duhovni princip. Kada sam se počeo baviti dnevnom praksom meditacije, godinu dana kasnije, moj se život potpuno preobrazio.

Počeo sam živjeti svoju svrhu, upoznao sam svog životnog partnera i dotaknuo unutarnju radost koja se nije mogla narušiti ničim vanjskim. Naša transformacija počinje iznutra, a ne izvana. Duhovna praksa vas preobražava i podupire vas kroz uspone i padove života.

4. Bog je unutar vas

Bog nije negdje drugdje; on je u vama. Ne morate tražiti Boga. Samo trebate biti tihi i mirni i ići put unutra.

Ono što ćete shvatiti je da Bog prebiva u vama. Tu ćete naći svoj put kući.



5. Život je učionica; mi smo ovdje da učimo

Nema pogrešaka, samo pouke. Kad prepoznamo učenje u pogrešci i preuzmemo odgovornost za to, nećemo to ponoviti. Ne postoji ništa zbog čega bi se trebali osjećati “loše” ili krivo, već treba razumjeti da smo u to vrijeme radili najbolje što smo mogli.

Bitno je naučiti nešto iz naših pogrešaka, tako da ih više ne radimo. Ovdje smo u ovoj velikoj učionici zvanoj život kako bi naučili, rasli i postali ona osoba koja smo uvijek trebali biti.

6. Oprost će vas osloboditi

Oprost je najbolji eliksir svih vremena. U svakoj duhovnoj tradiciji, to se podučava kao jedna od najtransformativnijih moći promjena i iscjeljivanja. Oprost je vibracijska frekvencija koja nam omogućuje da se udaljimo od obrazaca srama, krivnje, mržnje i ljutnje. Na taj način volimo bolje i, naposljetku, bolje živimo.

Da bismo prakticirali oprost, moramo početi dopuštati mogućnost otpuštanja onoga što nam ne služi. Otpuštanje je ključ. Na hebrejskom, riječ “oprost” znači doslovno ispustiti – kada ispustimo sve terete to nas oslobađa. Samo razmislite o mogućnosti opraštanja sebi; to je korak prema vašoj slobodi.




7. Vaša uvjerenja su važna

Većina ljudi shvaća vjeru kao činjenicu, ali vjerovanje je percepcija. To nije ništa drugo nego koncept za koji smo odlučili da je istinit, a to je ono što u konačnici usmjerava naš život.

Ako smo nesvjesni kada se radi o našim uvjerenjima, ne shvaćamo ni da odabiremo vidjeti svijet kroz određenu percepciju. Drugim riječima, ako želite promijeniti svoje iskustvo, promijenite svoja uvjerenja. Ono u što vjerujemo određuje što je moguće.

8. Odbacite mišljenja uma

Zaboravite ono što se tisućljećima govorilo, da um zna, jer ne zna. To je samo alat za usmjeravanje duhovnih smjernica – no, nikada nije trebao biti redatelj. Zbunjenost dolazi od stavljanja previše naglaska na um i nedovoljno na božanski um ili duh.

Kada napustimo fizički oblik, shvaćamo ovu prirodu stvarnosti. Jednostavno je, a istodobno je teško pridržavati se toga. Um je pun distrakcija, a svijet to zrcali. Naći ćete put ako umirite um.



9. Ljubav koju tražite je vaša vlastita ljubav

Trebamo naučiti kako voljeti – to je ključ za primanje ljubavi koju tražite. Voljeti, brinuti i suosjećati, to su kvalitete koje posjedujete i koje možete imati za sebe. Kako biste se osjećali kada biste sebi dali istu ljubavnu energiju koju dijelite s onima koje volite?

Ta ljubav prema sebi je ono što će vas odvesti na zelenije pašnjake, a ne vaše uvjerenje da vanjske okolnosti stvaraju našu stvarnost. Oni su samo posljedica naših unutarnjih okolnosti. Promijenite svoj unutarnji svijet ljubavlju prema sebi i gledajte kako eksponencijalno vaš vanjski svijet cvate.

10. Vi ste duh koji ima tjelesno iskustvo

Vaš duh zna zašto ste ovdje, koje darove donosite i što želite naučiti. Sve što ste ikada željeli, možete ostvariti ako se povežete s ovim dijelom sebe koji je beskonačan.

Što se više usklađujete sa svojim duhom, više se povećava razina ispunjenja, mira i radosti. Nakon što se povežete sa svojim duhom, shvaćate da u životu nije bitna destinacija, već putovanje. Vaš duh će vas dovesti do vašeg najvećeg cilja u ovom životu.

Jenai Lane

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak


Widget not in any sidebars