Zar ne biste željeli znati tajnu kako dobiti ono što stvarno želite?

Ukoliko ponekad osjećate kako su vaši snovi neuhvatljivi, moguće je da donekle griješite u svom pristupu. Vaša uloga u ostvarenju promjena je lakši dio.




Samo dva koraka su potrebna za oslobađanje metafizičkih energija i zakona koji donose ono što će ljudi vjerojatno nazvati čudima, srećom, sudbinom, božanskom intervencijom, slučajnošću i sl.

Ukoliko jednostavno poduzmete oba koraka i ponavljate ih dok ne ostvarite rezultate i pri tome ne robujete detaljima opisanim u daljnjim koracima, vaše kraljevstvo mora doći.

Međutim, morate poduzeti ove korake čak i kada vam se čini da ste sami u tome, da se ništa ne događa i da je sve protiv vas.

U nastavku su 2 koraka koja morate poduzeti kako bi manifestirali što želite:

Korak 1:

Definirajte što želite u terminima krajnjeg rezultata.

Mentalno, u vašem umu, zamislite da ste već dobili, napravili ili postali ono što u ovom trenutku želite. Ne zamišljajte kako će se to dogoditi. Ne razmišljajte o logistici. Ne gledajte; zamislite da je proces već završen.



Korak 2:

Svaki dan se krećite u smjeru svog sna. Fizički, koliko god možete, činite nešto. To su sitni koraci i uvijek se čine uzaludnima. Možete sanjati o svom dvorcu i predivnim putovanjima, a u stvarnosti se morate voziti autobusom do razgovora za posao u šoping centru. Napravite to svejedno.

Nije bitno jeste li sigurni da ste na pravom putu; velike su šanse da niste. Napravite to svejedno. Ako nemate pojma u kojem smjeru krenuti, krećite se u bilo kojem smjeru. Vaše misli imaju vlastitu energiju i životnu snagu. One se kreću oko uloga, glumaca i situacija u vašem životu kao da su lutke na koncu, predodređujući vas za tzv. životne nesreće, slučajnosti i slučajna sretna otkrića.

Ovo će vas odvesti u svijet koji ultimativno, postepeno i besprijekorno reflektira ono o čemu ste razmišljali. Morate fizički djelovati u skladu sa svojim snom kako bi bili u dohvatu životne čarolije. Rijetko je bitno što radite; ako ste napravili nešto, svijet novih mogućnosti se otvara pred vama.

Može vam ovo biti jasnije kroz metaforu GPS navigacije. Ona se ugrađuje u automobile i pametne telefone i funkcionira na isti način na koji se snovi ostvaruju.



1. Dajte uređaju svoje krajnje odredište (krajnji cilj)

Budući da GPS već zna gdje se nalazite, čim u njega upišete svoje odredište on zna kako vas odvesti tamo! U stvari, u sekundi on uzme u obzir svaki puteljak i cestu koju možete odabrati do tamo. Procjenjuje ograničenja brzine, semafore, znakove, spojeve ceste, često i radove na cesti.

Nekim čudom, u djeliću sekunde, on zna najkraći, najbrži i najugodniji put. Međutim, obratite pažnju, on vam ništa ne govori dokle god ne napravite drugi korak.

2. Ubacite auto u brzinu (i krenite)

Ukoliko ne ubacite automobil u brzinu, cijeli sistem je složen tako da vam ne pomaže! Ako vaš auto ostane parkiran vi mu zapravo govorite „Ne. Ne sada. Nisam spreman“. Čak i ako niste svjesni da to govorite, nećete dobiti pomoć jer govoriti mu gdje želite ići i ne omogućiti mu da krene je velika kontradikcija.

Isto je i sa životom kada imate snove na kojima konstantno ne radite. Kada vozite automobil cijeli sistem je u pogonu, prati vašu vožnju, preusmjerava vas kada je potrebno, virtualno upravlja vašim rukama dok ne stignete na odredište.

Ukoliko odaberete put koji nije optimalan, možda zbog toga što ste ometeni pjevanjem iz sveg glasa uz Olivera Dragojevića, s vremenom ćete se vratiti na put s glasom koji govori „okrenite se polukružno“. Nemate takvo vodstvo i ispravke u parkiranom autu ili u parkiranom životu.

Čuda napretka su nevidljiva

Čuda napretka su gotovo uvijek nevidljiva, ali znači li to da se ne događaju? Kada odlučite promijeniti svoj život, odnosno koristeći našu metaforu, krenete na put vođen GPS-om, u kojem trenutku putovanja postaje očito da svako skretanje lijevo i desno je bilo savršeno i čudesno?



U posljednjim trenucima!

Možete li zamisliti parodiju da nakon 2 sata i 55 minuta vožnje kažete „Ovo ne funkcionira za mene… funkcionira svima osim meni… mora da imam nevidljiva, ograničavajuća, samosabotirajuća vjerovanja… Mislim da ću se vratiti kući i odgledati sezonu serije u komadu sljedećih mjesec dana.“ Ne! To djeluje! Uvijek djeluje! Svakog dana ste bliže; svakog dana je sve lakše!

Neka ovi zaključci ubuduće budu vaš modus operandi na vašem putu. Onog trenutka kada počnete tvrditi da ne funkcionira, prestaje funkcionirati. Onog trenutka kada kažete da je teško, postaje teško. Svemir, vaše više sebstvo vas čuje. To što tvrdite postaje vaš novi krajnji cilj.

On ne osuđuje, samo reagira. Ne možete reći jednog dana „Postat ću rock zvijezda“, a sljedeći dan „ne funkcionira“ bez da se ova dva kontradiktorna rezultata sudare i međusobno ponište. Još uvijek ste predodređeni da uspijete stoga nemojte si otežavati više nego je potrebno svaki put kada mala promjena u perspektivi i riječima tako moćno djeluje u vašu korist.

healyourlife/Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr