Sve što vidite oko sebe svaki dan, sastoji se od fizičke tvari – ili se barem tako čini. Kada detaljnije promatramo predmete vidimo da se sastoje od atoma. Jeste li ikada pokušali zamisliti koliko je malen taj atom, ili od koliko je praznog prostora sačinjen?
Već 2000 godina se za atome smatralo da su najmanji građevni blokovi u svemiru. Mi sada znamo da atomi se sastoje od još manjih čestica i da su uglavnom prazan prostor.

U ovom video Jonathan Bergmann koristi razumljive metafore da bi vam dočarao osjećaj suludo male veličine i ogromne gustoće jezgre atoma.

Jeste li spremni za nevjerojatne činjenice?

Kao što ste upravo vidjeli, atomi se sastoje od ogromne količine praznog prostora.

Odvedimo ovo malo dalje.

Kad kvantni fizičari pomno promatraju atom, nalaze da se sastoji od manjih građevnih blokova i puno više praznog prostora. Znanstvenici sada vjeruju da sićušne vibrirajuće strune energije čine sastavne dijelove jezgre. Zapravo, izgleda da se cijela ‘materija’ sastoji od sitnih vibrirajućih struna energije.

Drugim riječima, fizički svijet koji vidite oko sebe se sastoji od elektromagnetskih valova – svjetla! Vaše fizičko tijelo uopće nije toliko fizičko. To je svjetlo, ili energija.
Znanost i duhovnost se spajaju u ovom pomaku od materije do praznine, iz tjelesnosti u energiju, od objekata prema jedinstvenom polju svijesti.

Vrijeme je da svi napravimo ovaj pomak u percepciji. Vrijeme je uvidimo kako je na jednoj razini sve praznina, barem ona fizička. Svijest je ono što stvara stvarnost.

Iznenađujuće stvari se počinju događati kada shvatite svoju pravu prirodu. Atomi koji čine vaše tijelo su prazni prostor. Sitni vibrirajući pramenovi energije čine sastavne dijelove tih atoma.

Vi ste svjetlosno biće.

Vegard Paulsen / obrada: ATMA


Widget not in any sidebars