Još iz ranih doba u prošlosti možemo naučiti koje čarobne učinke ima priroda zvuka na ljudski um.

Čak i u maternici doživljavamo zvukove koje možemo identificirati s onima izvan nas. Ti zvukovi nam pomažu da naučimo i iskusimo ono što se događa oko nas.

Zvuk može biti prirodni iscjelitelj. Iscjeljenje zvukom je školovano i svjesno korištenje energije zvuka kako bi se postigli utvrđeni ciljevi i unaprijedile dobrobiti u ljudskom sustavu uključujući i širenje svijesti.

Iscjeljenje zvukom temelji se na pretpostavci da sva materija vibrira na određenoj frekvenciji. Osnovni fizikalni koncept je taj da će vanjski izvor zvuka značajno promijeniti vibracijske karakteristike drugog vibracijskog objekta.
Uzmimo primjer dr. Masuru Emotoa, liječnika alternativne medicine i autora niza knjiga poruka u vodi, rođenog u Japanu. Dr. Emoto je pokazao da se kristali vode različito razvijaju ovisno jesu li podvrgnuti pozitivnim ili negativnim vibracijama.

Pozitivne vibracije, uključujući i one iz ljudskog govora i misli, uzrokuju kristalizaciju vode u koherentne i simetrične oblike oblike povezane s ljepotom, a negativne vibracije uzrokuju suprotan učinak.

Znanost je dokazala da zvuk ili vibracija ima snažan utjecaj na tvari. Na primjer, Cymatics studija (studija vidljivosti zvuka i vibracija) je pokazala kako zvuk stvara geometrijske oblike u materiji. Dr. Emoto je dokazao da zvuk mijenja molekularnu strukturu vode. Međutim, ono što je još važnije, zvuk mijenja svjesnost. Mnoge drevne civilizacije i moderne autohtone kulture koristile su zvuk za iscjeljivanje i pristupanje višim razinama svijesti.

Svatko od nas ima vlastitu vibraciju. Kada smo u kontaktu s tom vibracijom, tada smo u ravnoteži, uzemljeni i u sadašnjem trenutku. Međutim, uslijed sve buke koja nas okružuje (uključujući i elektromagnetsku buku) možemo biti vrlo lako odvojeni od vlastite vibracije.

No, primjerice korištenjem tonova i vibratorno-akustičnim masažama možemo se vratiti našoj vibraciji. Osim što imamo osobnu vibraciju, svaki organ, tkiva, mišići, kralješci i eteričko polje rezonira određenom vibracijom –frekvencijom. Što više postanemo svjesni ove simfonije unutar nas, to jače možemo održavati zdrav glazbeni tijek našeg cijelog sustava.

Većina ljudi nije svjesna da kada čuje jednu notu koju proizvede neki instrument da se zapravo radi o više nota koje čine zvuk. Svaka nota je matematički umnožak bazičnih frekvencija i ta se matematička struktura nalazi u udaljenosti između planeta, u težini svakog kralješka, u kemiji i eteričkim poljima tijela.

Kroz takve korespodencije počinjemo vidjeti “jedinstveno polje” gdje smo svi povezani jedni s drugima, s prirodom i sa svakim aspektom svemira. Mi smo uvijek povezani s ovim jedinstvenim poljem. Cilj je da postanemo više svjesni ove povezanosti.
Također, tu je i moć namjere. Prema mišljenju dr. Emoto, ako usmjerimo ljubav na vodu, to će stvoriti prekrasne kristalne geometrijske uzorke kada se voda zamrzne. Ako usmjerimo bilo kakvu negativnu emociju na vodu, to će formirati disonantan, kaotični uzorak.

Svojim znanstvenim studijama, dr. Emoto je dokazao da naše namjere osim što utječu na materiju, utječu na nas i druge. Taj isti koncept također je dokazan u kvantnoj fizici. Jednostavno rečeno, način na koji percipiramo nešto, određuje kakvo će ono biti!

Danas je poznato da naša namjera prenosi zvučne valove na drugu osobu. U stvari, ako snimimo glazbu s namjerom, ona će se prenositi kada će se ta glazba reproducirati.

quantumzona.com