Ne možeš raditi iste stvari, a očekivati drugačije rezultate. Zapravo očekivati možeš, ali oni se neće ostvariti.

Puno ljudi vjeruje u ideju da način na koji razmišljamo da ima neki učinak na naš život te da su naše misli intimno povezane s našom budućnošću. Naše misli na neki način stvaraju našu stvarnost.

Prosječan čovjek ima 60-70 tisuća misli u jednom danu. Od tih 60-70 tisuća misli, 90% su iste misli kao i prethodnog dana. Ako vjeruješ da su tvoje misli nekako povezane s tvojim životom, onda iste misli uvijek vode istim izborima, isti izbori uvijek vode istim djelovanjima, ista djelovanja stvaraju ista iskustva, a ista iskustva proizvode iste emocije. A te iste emocije stvaraju iste misli.

“Tvoja biologija, tvoja neurološka povezanost, tvoja neurokemija i neurohormoni, pa čak i tvoj genetski izraz, jednak je onome kako misliš, kako djeluješ i kako se osjećaš.” – Joe Dispenza


Widget not in any sidebars

Način na koji razmišljaš i kako se ponašaš i kako se osjećaš, čini tvoju osobnost. A tvoja osobnost stvara tvoju osobnu stvarnost. To je činjenica! I stoga ako želiš stvoriti novu osobnu stvarnost, novi život, onda bi trebao početi razmišljati o onome što razmišljaš i promijeniti to. Trebao bi postati svjestan svojih nesvjesnih misli i promijeniti ih. Trebao bi obratiti pažnju na svoje automatske navike i ponašanja i modificirati ih. I trebao bi obratiti pažnju na emocije prema kojima krojiš svoj život svaki dan, koje se povezane tvojom prošlošću i odlučiti pripadaju li te emocije tvojoj budućnosti.

Većina ljudi pokušava stvoriti novu osobnu stvarnost kao ista osobnost, ali to tako ne funkcionira. Tvoj je mozak organiziran na način da odražava sve što poznaješ u svom životu. Tvoj mozak je snimka prošlosti. Artefakt svih stvari koje si naučio i iskusio do ovog trenutka.

I stoga ako se budiš svakog jutra i siđeš s iste strane kreveta, ugasiš alarm na budilici istim prstom, odvučeš se do kupaonice i koristiš je kao što to uvijek radiš, piješ kavu iz svoje omiljene šalice, tuširaš se istom rutinom kao i uvijek, voziš se na posao istim putem, na poslu vidiš iste ljude koji ti pritišću iste emocionalne okidače, radiš iste stvari koje si naučio i koje radiš tako dobro, i onda se vratiš kući, provjeravaš svoje emailove, facebook, ideš u krevet… evo mog pitanja – je li se tvoj mozak imalo promijenio taj dan?

Možemo reći da si mislio iste misli, obavljao iste nesvjesne akcije, proživljavao iste emocije, ali potajno očekuješ da će se tvoj život promijeniti. Ako za nešto ne postoji prostor u tvom danu, to se vjerojatno neće dogoditi ni u tvom životu.

“Definicija ludosti – raditi istu stvar iznova više puta i očekivati drugačije rezultate.” Albert Einstein

Dario Duišin Džunić, atma.hr

Inspirirano knjigom “Stvorite novo JA” Joe Dispenza