Nemoj biti suvozač svog života

1096

Kad se osoba vozi na suvozačevom mjestu u autu, kao putnik, može raditi mnoge stvari. Može pričati na mobitel, pričati s osobom koja sjedi do nje, jesti, piti, gledati unaokolo aute na cesti ili reklamne plakate. Može sklopiti oči i ne biti svjesna vožnje.

Ali vozač… kad gleda unaokolo, priča na mobitel, šalje poruke, može postati ometen, a zbog ometenosti može doći do prometne nesreće.

Na sličan način, u ovom putovanju života, ako postanemo ometeni, nikada nećemo postići ono što želimo. A ako želimo izbjeći ometenost, potrebno je živjeti ulogu vozača. Dokle god smo u ulozi suvozača ostajemo ometeni.

Ostajemo ometeni u vezama, na poslu i u dnevnim obavezama, u našem duhovnom životu, u našem osobnom životu i mentalnoj stabilnosti.

Ako želimo nešto postići u životu i dostići naš cilj, potrebno je preuzeti ulogu vozača svog života.

Da bi naši mobiteli ispunili svoju svrhu, da bismo uopće mogli koristiti aplikacije, slati poruke, razgovarati i sl. potrebno ih je redovito priključiti na struju i napuniti. Mi punimo svoje mobitele, ali zaboravljamo ‘puniti’ svoje živote. Mi punimo svoje laptope, ali zaboravljamo ‘napuniti’ ili preuzeti odgovornost i kontrolu nad svojim životom.

We charge our laptops and phones but forget to take charge in our lives.

Ako želite progresivno napredovati u životu, naučite uzeti volan u svoje ruke. Nemojte biti samo putnik, promatrač, preuzmite ulogu vozača, budite fokusirani s jednousmjerenom pažnjom i ako tako budete činili, u bilo kojem aspektu svog života, bit ćete uspješni.

Gaur Gopal Das