Polje iscjeljenja zvukom uključuje širok spektar tehnika i terapija, od korištenja prirodnih akustičnih instrumenata i glasova, do složenih tehnologija. Zvuk se sada koristi za opuštanje, smanjenje stresa, poboljšanje poremećaja spavanja, budnosti i jasnoće, učenje, unapređenje imunološkog sustava, smanjenje boli, osobnu transformaciju, podizanje svijesti i povezivanje s dušom. Već godinama su poznati pozitivni terapeutski učinci glazbe te medicinska uporaba zvuka u iscjeljivanju koja je nešto manje rasprostranjena.
Binauralni ritmovi

Oni nastaju kada su dva tona različita za mali iznos. Na primjer, ako imate generator tona koji stvara 60 Hz, a drugi 67,83 Hz, možete čuti razliku između ta dva tona koja iznosi 7,83 Hz (što inače odgovara Schumannovoj rezonanci – rezonantnoj frekvenciji zemljine atmosfere između zemlje i ionosfere). Kada imate dva zvučnika koji istovremeno sviraju dvije različite frekvencije, ta dva zvuka će „poništiti“ jedan drugoga kako se fizički susretnu u svemiru.

Međutim, kada nosite slušalice, obzirom da je fizički mozak na tom putu, ta dva zvuka se nikada neće susresti. Kako bi realnost bila konzistentna, naš mozak će stvoriti svoju vlastitu, treću frekvenciju. Budući da frekvencija iz lijevog uha ide u desnu polutku mozga, a frekvencija iz desnog uha u lijevu, ta treća frekvencija koju je kreirao naš mozak povezuje te dvije polutke mozga. Kao što već vjerojatno znate, kad su lijeva i desna polutka mozga povezani, tada optimalno funkcioniramo. Stoga se obično i koriste binauralni ritmovi u slušalicama kako bi sinhronizirali rad mozga.
Prirodni akustični instrumenti

Svi akustični instrumenti imaju širok raspon tonova koji na prirodan način „masiraju“ polje aure.

Najmoćniji instrument je ljudski glas. Koristeći svoje namjere i vjerujući da će naša duša proizvesti najbolji iscjeljujući zvuk, vrločesto se događaju čuda u iscjeljivanju. Također, možete naučiti rezonirati sa svojim tijelom sa svojim glasom, npr. vibriranje različitim područjima tijela kroz pjevanje.

Zatim bubnjanje koje osim što pomaže osnovnim motoričkim sposobnostima, danas se vrlo često koristi u korporativnom svijetu za oslobađanje stresa i izgradnju svijesti timskog rada. Šamansko pak bubnjanje uvodi ljude u izmjenjena stanja svijesti.
Terapeutski učinak glazbe

Terapija glazbom koristi se godinama kako bi pomogla u opuštanju i pomicanju u povoljnija stanja uma. Uostalom, dokazani su benefiti za naš imunološki sustav kada se opustimo i otpustimo napetost. Primjena specifičnih audio glazbi uključuje kontrolu boli, neurorazvoj, opuštanje, rješavanje stresa, meditaciju, bolje spavanje, kvalitetnije učenje, poboljšanu produktivnost, podizanje osviještenosti i razvoj duhovnosti. Također, tu postoji i rastući broj glazbenika koji pri produciranju komercijalnih albuma uzimaju u obzir psihoakustiku.

Vrlo specifična upotreba glazbe danas se koristi u integrativnim i komplementarnim iscjeljivačkim centrima u svrhu stvaranja ambijenta u prostorijama za liječenje i tretmane, za poticanje tehnika opuštanja, smanjenje stresa, za pomoć pri učenju i sl. Za zvuk je utvrđeno da je posebno učinkovit u pomaganju djeci koja imaju određene vrste poteškoća pri učenju. Na primjer, utvrđeno je da se manipuliranjem protoka niskih i visokih frekvencija klasične glazbe putem slušalica, stimulira mozak i živčani sustav tako da pomaže djeci s teškoćama u učenju u poboljšanju njihove koncentracije i učinkovitosti nakon samo nekoliko tjedana terapije.
Analiza glasa

Postoji više sustava koji koriste zvuk glasa kako bi vam dali povratnu informaciju o tome što se događa unutar tijela. Kroz istraživanje postalo je jasno da su frekvencije glasa mapa za cijelo fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno tijelo. Takva analiza može čak otkriti i slabosti određenog organa i ukazati na prisutnost predispozicije za određene bolesti.

Medicinska uporaba zvuka

Nova istraživanja otkrila su da kada pronađemo rezonantnu frekvenciju stanice, to otvara stanicu za primanje energije. Ako zatim pojačamo glasnoću te rezonantne frekvencije, stanica će eksplodirati. Danas se razvijaju vrlo specifične medicinske tehnike u svrhu uništavanja oboljelih stanica bez nuspojava i na način koji je potpuno neinvazivan.

Iscjeljivanje zvukom postaje sve više široko prihvaćeno što će zasigurno utjecati i na konvencionalnu medicinu. Nazire se čak i korištenje zvuka u kirurgiji. Operacija zvukom je postupak u kojem se točno određene vibracije usmjeravaju na organe kako bi se postigao učinak iscjeljenja. U nekim okolnostima, zvuk postaje alat za rezanje umjesto noža. Ovakva uporaba zvuka nije previše u uporabi kao već npr. uporaba lasera koja se obično koristi za razbijanje bubrežnih kamenaca ili zubnog plaka.

Zvuk je puno više nego što čujemo uhom. Svakako ne treba zanemariti​​ moć zvuka u iscjeljivanju na svim razinama našeg bića: emocionalnom, psihološkom, fizičkom i duhovnom.

U stvari, trebali bi što više iskoristiti i uključiti zvuk tj. vibracije u naše iscjeljivanje i iskoristiti prirodnu dobrobit koja nam se pruža.

Izvor: quantumzona.com