Promatrajmo sebe u ogledalu. Zatim, uradimo nešto, na primjer, uzmimo neki dar u ruku i pružimo ga prema ogledalu.

Što vidimo? Vidimo ruku koja se pruža prema nama.

Osmjehnimo se, isto će nam uzvratiti lik iz ogledala. Odajemo li utisak depresivne i mračne osobe, isto ćemo dobiti natrag. Sve što uradimo ili pružimo, vratit će nam se na isti način.

Zamislimo tako neku scenu iz svog života kao da se odvija ispred ogledala, recimo, odnos s nekom osobom, sve što smo emitirali prema toj osobi, počev od ljubavi, preko neispunjenih očekivanja i na kraju negativnih emocija.

Mi smo u odnosu prema drugima uglavnom jednostrani i imamo svoja očekivanja, uvjete, kriterije.

Promatrajmo sada u ogledalu ta naša očekivanja – sjedimo pasivno i čekamo da neko drugi uradi nešto što će nas učiniti sretnim i ispunjenim.

Pri tome emitiramo vibracije “ja očekujem od tebe da me voliš… da ispuniš moje nade, snove, želje… ja nisam zadovoljna tvojim ponašanjem… ja sam neispunjena… nevoljena… tužna…odbačena…”
Isto tako, ako takav stav emitiramo prema novcu i osjećaju sigurnosti – nemam, nedostaje… sve počinje s negacijom… držimo ruke (i novčanik) u stanju grča, ne usuđujemo se pružiti… što dobijamo natrag?

Dobijamo isto takvo stanje grča i stiska i s druge strane. Sve to što smo poslali prema ogledalu, ništa drugo i ne možemo dobiti, jer nam je ogledalo, koje predstavlja neposredno iskustvo i odgovor života, vratilo upravo ono što smo i dali.

Sva naša iskustva će ići u tom pravcu da potvrde tu našu neispunjenost i nezadovoljstvo. Zato dajmo da bismo dobili i znajmo da sve što nam je donio sadašnji trenutak predstavlja upravo to te da se konstantno odvija naš odraz u ogledalu, od nas zavisi što će ono reflektirati!

Na kraju svakog dana, sjednimo ispred ogledala i postavimo si pitanje: “Što sam danas svojim djelom, mislima i osjećajima uputio prema univerzumu?!
Znam da je to ono što će mi biti uzvraćeno kroz neposredno iskustvo, zato namjeravam ovog trenutka ispraviti svaki krivi odraz u ogledalu koji potječe od mog djelovanja!”

Svaki novi dan započnimo s namjerom ljubavi i uvijek ćemo znati i osjetiti jesmo li dovoljno ljubavi poslali u svijet!

duhovni-razvoj.blogspot.com