“Emocija se pojavljuje ondje gdje se susreću um i tijelo”, kaže Eckhart Tolle.

Riječ emocija potječe od lat. riječi emovere, što znači uznemiravati. Ona je rezultat dvojnog uma, stoga uvijek ima svoju suprotnost, primjerice sreća i tuga.

Kad god osjetite iznimnu sreću i ushit, budite sigurni da će doći trenutak kada ćete iskusiti i njenu suprotnost – tugu.

Emocija je zapravo tjelesna reakcija na ono o čemu intenzivno razmišljate. Razmišljanje i emocije hrane jedno drugo i između njih se često stvara krug bez kraja. Ako se u vašem umu pojavi neprijateljska, napadačka misao, u tijelu ćete osjetiti nakupinu energije – bijes. A svojim bijesom privući ćete tuđi bijes, čime ulazite u začarani krug.
Kad osjetite emociju, jako je važno da se ne poistovjećujete s njom, nego da je promatrate kao objektivni promatrač, bez osuđivanja i analiziranja. Naime, što se više s njom poistovjećujete, to joj dajete snažniji naboj, a to se u konačnici odražava i na vaše tjelesno zdravlje.

Istraživanja su pokazala da snažne emocije mogu promijeniti biokemiju tijela.

Promatrate li svoju emociju kao svjedok, bez poistovjećivanja s pričom koja je uz nju vezana i bez analiziranja, osjetit ćete je samo kao čisti tjelesni simptom.

Imate li poteškoća s doživljavanjem emocija, pokušajte osjetiti svoje tijelo iznutra, odnosno svoje unutarnje energetsko polje.

Ljubav, radost i spokojstvo Tolle ne smatra emocijama, jer one, kaže, prebivaju na puno dubljoj razini vašeg Bića.

Možete ih doživjeti samo u trenucima prekida struje misli ili onda kad ste svjedoci neke iznimne ljepote.

alternativa-za-vas.com