Srčana čakra je četvrta po redu i nalazi se u sredini grudnog koša, na mjestu gdje se nalazi srce.

U stupu sedam čakri u našem tijelu, ona se nalazi točno na sredini. Ona spaja donje tri čakre i gornje tri čakre.
Kroz donje čakre smo povezani sa zemljom, a kroz gornje tri s kozmičkom energijom i nefizičkim.

Srčana čakra se ponaša kao transformator, jer transformira energije zemlje i fizičke realnosti u finije vibracije i informacije koje se šalju ka našim gornjim čakrama i višim postojanjima. Također se događa i obrnuti proces. Energija iz svemira ulazi kroz našu krunsku čakru i putuje na dole, ka nižim čakrama. U srčanoj čakri se ta energija transformira i odlazi u donje čakre, kako bi se manifestirala u fizičkoj realnosti.

Srčana čakra također ujedinjuje mušku i žensku energiju koje su potrebne za kreiranje. Svatko od nas je kreator u pravom smislu te riječi. Bez obzira na spol, svatko od nas unutar sebe ima i mušku i žensku energiju kojom možemo kreirati. Da bi u punom smislu i s potpunom odgovornošću mogli kreirati, prolazimo kroz mnogo inkarnacija na ovoj planeti, kako bi naučili o posljedicama pogrešnog kreiranja, kao i o univerzalnoj radosti i ljubavi kreiranja u harmoniji i u skladu sa svime što postoji. Kada je srčana čakra sasvim funkcionalna, njena energija se širi i na ostale čakre i liječi ih, a samim tim se događa proces iscjeljenja čitavog tijela.

Kroz srčanu čakru primamo energiju iz okoline koja nam daje informaciju o tome da li je nešto u harmoniji sa Svemirom ili nije. Kada postoji harmonija, osjećanje u srčanoj čakri je predivno, osjećamo beskrajnu radost u kojoj želimo vječno ostati. Osjećamo ljubav koju s radošću želimo prenijeti drugome, osjećamo se živim i ispunjenim.
Kaos i ne-harmonija izazivaju bol. Srce pati.

Srce je naš glavni pokazatelj da li nešto ispravno kreiramo. Kroz srčanu čakru osjećamo univerzalnu ljubav i vezu sa čitavim kozmosom, ali isto tako osjećamo i bol drugoga i suosjećamo sa njime.

Kako nismo znali kako se nositi sa nepodnošljivim bolom, naša srca su se zatvorila. Kreiranjem ne-harmonije, nanosimo bol drugome, jer drugi isto može osjetiti našu bol. Zatvorili smo naša srca kako ne bismo osjećali bol, ali smo prestali osjećati i univerzalnu ljubav, zaboravili smo kako to izgleda i postali smo bezosjećajni. Tako smo počeli više koristiti logički um, a samim time i Ego. Kroz Ego su nastali strah, mržnja, bijes, strast, požuda, ali i osjećaj zaljubljenosti koji smo u neznanju pobrkali sa pravom, kozmičkom i univerzalnom Ljubavi. Ovo je lančana reakcija kojoj se nakon milijuna godina bliži kraj, jer je došlo vrijeme za ponovno otvaranje srčane čakre.

Kada se srčana čakra počne ponovo otvarati, prvo što doživimo je osjećaj beskrajne radosti i oduševljenja, osjećaj slobode i ljubav prema svima i prema svemu što nas okružuje. Silina ovog osjećanja varira od osobe do osobe, sve ovisi koliko je tko spreman prevladati strah od toga da srcem ponovo osjeti i bol drugoga.
Energija koja poteče kroz srčanu čakru, ponovo aktivira proces transformiranja energije iz gornjih čakri u donje, kao i proces ujedinjenja muške i ženske energije. Tako dobijamo ponovo naše davno zaboravljene sposobnosti, a to je da kreiramo našu realnost. Ovog puta, konačno ćemo znati kako to činiti, jer smo kroz tisuće inkarnacija iskusili različite oblike kaosa i ne-harmonije, uzroke i posljedice bolnih stanja i patnje.

Ogromno iskustvo koje smo stekli, omogućava nam da prevladamo strah od bola i da ponovo pokrenemo proces ljubavi. U našem svijetu još uvijek postoji kaotično stanje, tako da ćemo u početnim fazama otvaranja srčane čakre ponovo iskusiti bol drugoga, do te mjere da doslovno osjetimo fizičku bol u grudima. Ova bol može izazvati ponovno djelimično zatvaranje srčane čakre, ali to je samo proces prilagođavanja i usklađivanja sa harmonijom koja će uskoro preplaviti čitavu planetu.

Što više ljudi budu otvarali svoja srca, širit će ljubav na druge ljude i pomoći da i drugi prevladaju strah i ponovo otvore svoja srca.

Univerzalna ljubav ujedinjuje.

majkazemlja.com

Artwork by Daniel B. Holeman


Widget not in any sidebars