Za svako živo biće odnosno dušu u ovom svijetu, postoji “nacrt” po kojem ono nastaje, način na koji raste, forma koje to biće poprima, kao i plan koja će tijela nastanjivati.


Widget not in any sidebars

Ovaj “nacrt” se nalazi u visokim sferama svijesti i dizajniran je tako da odgovara svakoj duši kako bi učila i napredovala. Naravno, autor ovih nacrta je vrhovna univerzalna svijest, Izvor kojeg najčešće nazivamo Bogom.

I tijela biljaka i životinja imaju dušu, samo što je njihova svijest drugačija od ljudske.

Ljudska svijest je takva da prolazi kroz procese individualizacije i stvaranja karme, za razliku od biljne i životinjske svijesti koje su kolektivne (nemaju izbor već instinkt pa ne stvaraju karmu, samo je troše).

Kada kažemo da su kolektivne, to znači da među životinjama jedne vrste postoji svjesnost i povezanost između svih jedinki jedne vrste.

Iz ovog razloga u prirodi postoji osjećaj harmonije.
Nakon evolucije ovakve svijesti dobiju mogućnost da se inkarniraju u ljudskom tijelu. Tada započinje dug karmički ciklus u kojem duše kroz različita iskustva uče kako biti odgovorne za svoja djela, a da u konačnici nauče biti u skladu jedni sa drugima i Izvorom.

U toku tog procesa, prolazimo kroz vrlo dramatična iskustva koja ostavljaju emotivne povrede u nama. Emotivne povrede određuju daljnji put duše, usmjeravaju dušu ka drugim iskustvima kako bi duša razumjela na koji način je nastala povreda i kako da tu povredu iscjeli.

Naravno za neke povrede su potrebne mnoge inkarnacije, tako da kad se duša ponovo inkarnira u novo tijelo, ona već u sebi ima određeno prethodno iskustvo i informacije koje određuju njen budući put.

Svaka emocija i misao se manifestiraju na fizičkom planu. Ako te misli i emocije nisu u skladu sa kozmičkom harmonijom u kojoj nema boli i iluzije odvojenosti od Izvora, tada nema smetnji da se fizičko tijelo u potpunosti razvije po prethodno utvrđenom savršenom “nacrtu”.Međutim, većina nas koji proživljavamo inkarnacijski ciklus, još uvijek uči kako živjeti u skladu sa svime što postoji pa na tom putu našim pogrešnim mislima i emocijama utječemo na naše tijelo i pri njegovom kreiranju, a i kasnije.

Također treba reći da na razvoj tijela utječu i karme naših roditelja. Otuda znanost tvrdi da se mnoge bolesti genetski prenose, a ustvari je bliže istini da se vibracija karmi naših roditelja prenosi na naše tijelo koje onda ima određena ograničenja.

Ograničenja koja nam se nametnu, pomažu nam da iz toga učimo. Za ovo ne treba kriviti naše roditelje, već im zahvaliti, jer oni su ti koji su nam omogućili tijela koja nam pomažu da učimo i razvijamo se. Osim toga, prije inkarniranja, sami smo se složili da odaberemo baš takve roditelje, jer smo unaprijed znali da nam oni mogu omogućiti ono što nam je potrebno za daljnju evoluciju (ma koliko to sad ne uviđali).

Nakon ovako dugačkog uvoda, dolazimo i do priče o ožiljcima. Naše tijelo uvijek i u svakom momentu ima povezanost sa svojim “nacrtom” pa prema tome uvijek ima potrebne informacije koje mu omogućavaju da se zacjeli do originalnog stanja. Kakva god povreda da se dogodi, naše tijelo automatski može dobiti sve potrebne podatke o tome kako se vratiti u svoje prvobitno stanje. Ako je ovo ovako, zašto nam ostaju ožiljci?


Widget not in any sidebars

Postoje mnoge povrede koje nosimo još iz prošlih inkarnacija. Ovo se može manifestirati tako što se rodimo s blokadama u energetskom polju pa se kasnije u životu dogodi da nam određeno mjesto u tijelu oboli ili bude povrijeđeno.

Zato je za neke ožiljke potrebno više vremena, jer su u pitanju vrlo duboke povrede. Povreda koju zadobijemo, prije svega je manifestacija povrede na psihičkom i emotivnom nivou.

Svakoj fizičkoj povredi, bilo da se posječete, da se malo udarite ili da dođe do preloma kostiju, prethodi određena fokusirana misao kojom smo zapravo već ranije povrijeđivali sami sebe na emotivnom nivou.

Naše tijelo je kao mapa naših misli i emocija. Svaki dio tijela odgovara jednom području psihološke mape naše unutrašnjosti. Na primjer, recimo da je jedna osoba posjekla desnu šaku. Nakon što je rana zacijelila, ožiljak je ipak ostao.
Desna strana tijela odgovara muškoj energiji, a šaka simbolizira sredstvo kojim se nešto postiže, alat za ostvarenje nekog cilja u fizičkom svijetu.

Ova osoba koja se povrijedila, prethodno je imala unutrašnji konflikt pri ostvarenju svojih ciljeva, gde je možda previše forsirala sebe (muška energija) vjerujući da ne daje dovoljno od sebe.

Neznajući to, osoba je izazvala da se povreda dogodi i na fizičkom planu. Ožiljak ostaje zato što i nakon povrede i zacjelivanja rane, njeno uvjerenje da treba sebe forsirati još više i dalje ostaje prisutno.

Ovo uvjerenje se odražava u energetskom polju tijela koje ometa “nacrt” tijela da sebe iscjeli do savršenstva.

Dakle, ono što ometa naše tijelo da iscjeli sve fizičke ožiljke su naša pogrešna uvjerenja, blokade, koje sprječavaju naše tijelo da primi informacije iz “nacrta” u čistom i neporemećenom obliku.

Sigurno ste primjetili da postoje ožiljci koji ipak kroz nekoliko godina zacjele. Ovo je zbog toga što ste s vremenom uspjeli riješiti uzrok koji je ometao potpuno iscjeljenje.Novo doba u koje polako ulazimo, donosi nam mogućnosti da polako iscjelimo sve naše emotivne povrede i da ispravimo pogrešna uvjerenja. Zato se i kaže da u novom dobu neće biti bolesti, da ćemo biti savršena ljudska bića.

Nemojte se iznenaditi ako primjetite da neki vaši dugogodišnji ožiljci odjednom počinju nestajati. To je znak da rješavate unutrašnje blokade i da omogućavate svom tijelu da se nesmetano poveže s originalnom kreacijom.

Aniko Budai / majkazemlja.com